1. Per a què serveixen les Flors de Bach?

Per situacions personals emocionalment estressants o per la dificultat d’adaptació a moments vitals nous. Per exemple, per deixar de fumar, per les pors dels nens, per les rabietes, per millorar la relació amb els fills adolescents, després d’una ruptura sentimental, pel dol, etc.  Per totes les situacions i emocions difícils de gestionar.

ampolleta2. Què són les Flors de Bach?

Les Flors de Bach són un sistema terapèutic descobert pel Dr. Edward Bach ara fa 60 anys. Aquest sistema consta de 38 essències florals que constitueixen una terapèutica totalment innòcua i adequada per tothom, des de nadons, nens i embarassades fins a persones grans. Cal seleccionar les flors de manera personalitzada, i segons l’estat emocional de cada moment. Es preparen amb aigua i unes gotes de cada essència floral. S’han de prendre com a mínim 4 gotes 4 cops al dia del preparat.

3. Com ens ajuden les flors?

Aquests remeis tracten els estats emocionals i mentals que desharmonitzen el cos, i ho fan de manera subtil i respectuosa, restablint molt suaument l’equilibri.

Ajuden a gaudir de la vida a pesar de l’estrès i els problemes del dia a dia. Ho fan reequilibrant les emocions negatives i mostrant eI camí cap a l’autoconeixement i el creixement personal. És un sistema d’autoajuda. Perquè cada vivència, cada dificultat, cada moment vital, té les flors que acompanyen l'aprenentatge.

4. Flors de Bach i homeopatia.

Homeopatia i Flors de Bach, són dos immensos regals que ens fa la natura. Jo els integro tots dos en el meu treball diari perquè actuen en perfecta harmonia per a la millora de la salut dels meus clients.

5. Bach i Hahnemann.

Edward Bach (1886-1936) va ser metge, homeòpata i bacteriòleg. Admirava Hahnemann (1755-1843) –el pare de l’homeopatia- pels seus descobriments i compartia amb ell l’opinió que és necessari tractar el pacient de manera integral, tenint en compte tant els aspectes físics com els mentals i de comportament, utilitzant-los com a guia per prescriure el medicament adequat. Per això practicava l’homeopatia. El 1928 va descobrir el primer dels 38 remeis florals durant un viatge a Gal·les. Va renunciar als seus laboratoris i a la consulta de Londres per dedicar-se a la recerca de nous remeis. Així va completar un sistema terapèutic senzill i suau que deslliura el pacient de la causa primària de la malaltia, el malestar emocional.

 

Més informació: Centre Bach Anglaterra