Com s'ha de pendre

 

Com a norma general els grànuls, els tubs més grans amb boletes es prenen habitualment en grups de tres i es deixen desfer a la boca. Si es tracta d'una dosi de glòbuls (tubs petits amb boletes minúscules) es pren tot el tub de cop. Aquesta és la pauta clàssica, de totes maneres hi ha professionals que en recomanen altres de diferents. Totes són vàlides.

Les boletes es deixen desfer a la boca sense mossegar-les.

Pels nadons o nenes i nens petits que encara no saben llepar les boletes el millor sistema és l'anomenat mètode plus:

  • En una ampolla de vidre topazi de 30 ml amb comptagotes (es pot comprar a la farmàcia per 1,5 € aprox.) s'hi posen dos dits d'aigua i 10 boletes de cadascun dels medicaments que s'han de prendre, més o menys al cap de 15 minuts ja s'hauran desfet.
  • S'administra un comptagotes sencer directament a la boca del nadó, una, dues, tres... o les vegades que calgui al dia segons la pauta. Cal agitar la preparació abans de cada presa. Al cap d'un dia s'ha de preparar de nou.

que es article 02Clàssicament sempre s’ha recomanat no tocar les boletes amb les mans, prendre-les separades dels àpats, infusions, cafè, cigarrets, xiclets, caramels,… (substàncies aromàtiques), uns 15 minuts abans o 30 minuts després. Si és possible fer-ho amb totes aquestes precaucions és perfecte. Però si això ha de ser un obstacle per seguir el tractament val la pena no obsessionar-s’hi. Tenint la cura de prendre-les amb la boca neta, uns minuts abans dels àpats per exemple, és suficient. I si ens n’oblidem, doncs es prenen després i ja està. És millor prendre-les després de menjar que no pas no prendre-les.

Aquestes precaucions venen de l’època en que l’elaboració dels medicaments homeopàtics era manual, i es podia donar el cas que alguna de les boletes no hagués quedat ben impregnada. Avui dia això no passa perquè el procés de fabricació és mecanitzat. I tots els laboratoris garanteixen que totes les boletes han estat impregnades correctament.