Què és

 

que es article 01L’homeopatia és un sistema terapèutic natural, que no té contraindicacions ni efectes secundaris. Té en compte els aspectes més concrets de cada trastorn, també com els viu cada persona, i quina situació emocional els ha desencadenat. Tracta la persona en la seva globalitat.

Els medicaments homeopàtics són extremadament segurs. Es poden utilitzar en nadons, nens i nenes, embarassades, mares que alleten, adults i persones grans que prenen altres medicaments convencionals amb total tranquil·litat. Els medicaments homeopàtics no tenen efectes secundaris i no interaccionen amb altres medicaments. S’elaboren a partir de substàncies naturals, plantes o minerals, i estan sotmesos a les mateixes normes i regulacions que els medicaments convencionals. Per això a Espanya són de venda exclusiva a farmàcies.

L’homeopatia aplica el principi de similitud, conegut ja per Hipòcrates, metge de l’Antiga Grècia. Aquest principi estableix que existeix una relació entre la capacitat tòxica d’una substància i el seu poder terapèutic: una substància capaç de provocar certs símptomes en un individu sa, a dosis infinitesimals és capaç de fer-los desaparèixer. Per exemple, la ceba provoca en una persona sana que l’està cuinant picor als ulls i un llagrimeig suau. Doncs, la ceba, a dosis molt i molt baixes, Allium cepa 7CH, serveix per guarir la picor als ulls i el llagrimeig dels refredats o les al·lèrgies.